Çarşamba

İKİNCİ AKADEMİK KADRO İLANI MİMARLIK Alanı / Açıklaması YOK..

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 05 EKİM 2009

Aşağıda Bölüm ve Anabilim Dallarına adet ve koşulları belirtilen Üniversitemiz Birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 Sayılı Yasanın ilgili maddelerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır. Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına devamlı statüye göre atama yapılacaktır. Adayların istenilen belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Rektörlüğümüze, şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Kadrolara müracaat eden adayların Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine” uymaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Konu hakkında gerekli bilgiler Rektörlük Personel Daire Başkanlığından ya da

http://www.akdeniz.edu.tr/internet/personel/yeni/index.php

adresinden öğrenilebilir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

DOÇENTLER İÇİN
2547 Sayılı Yasanın 25.maddesinde belirtilen şartları taşımak,
Dilekçe
Özgeçmiş
Bilimsel çalışma ve yayınlarından 4’er takım
1 adet fotoğraf

YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN
2547 Sayılı Yasanın 23.maddesinde belirtilen şartları taşımak,
Dilekçe
Özgeçmiş
Bilimsel çalışma ve yayınlarından 4’er takım
1 adet fotoğraf
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca doktora denkliğinin onaylandığını gösterir belge.



BİRİMİ BÖLÜM ANABİLİM DALI UNVANI KD ADET
Güzel Sanatlar Fak. Mimarlık Yok Yrd.Doç. 3 1


Yard.Doç.Dr.İbrahim BAKIR alındığı kadro ilanı.
Bu ilanda Mimarlık alanı belirtilmemiştir.
ABD = alanı açık kadro ilanıdır.


Yrd. Doç. Dr. İbrahim BAKIR
Yüksek Mimar, A Grubu Kent Plancısı
(1959, Bucak)

Lisans:            Mimarlık - Konya DMMA,     1980
Yüksek Lisans:Mimarlık - Gazi Üniversitesi, 1986
Doktora:          Mimarlık - Selçuk Üniversitesi, 1995

Çalışma Alanları:
Mimari Tasarım Yöntemleri, imar Mevzuatı, Enerji Etkin Tasarım ve Planlama, Geleneksel Kent Dokuları, Tarihi Yapılarda Koruma ve Yeniden işlevlendirme, Sağlık Yapıları, Toroslarda Göçebe Mimarisi


1980'den itibaren serbest mimarlık, yerel yönetimlerde imar müdürlüğü, A grubu kent plancılığı, koruma kurulu üyeliği ve Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeliği faaliyetlerinde bulunmuştur. Bucak ve Konya'da sürdürdüğü Mesleki ve Aka¬demik kariyeri boyunca ticari yapılar, kültür merkezleri, kentsel alanda çevre düzenlemeleri, kentsel tasarım, sağlık yapıları vb. konularda Kültür Bakanlığı, Üniversiteler, Yerel Yönetimler ve Esnaf Örgütleri tarafından düzenlenen birçok mimari tasarım ve kentsel planlama yarışmasında dereceler kazanmıştır.
Konya Sanayi Mektebi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi (1984), Akşehir Belediyesi Açıkhava Amfisi (1988), Konya-Yükselen ilave Uygulama imar Planı (1995), Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Lojman ve Satış Mağazaları (1996), Konya Büyükşehir Belediyesi Meram Son Durak Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi (1999), Konya-Meram Belediyesi Konya Hükümet Meydanı Düzenlemesi ve Kentsel Tasarım Projesi (1999), Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) Geliştirme Vakfı 500 Yataklı Öğrenci Yurdu (1999), Konya Büyükşehir Belediyesi Meram -Kazım Karabekir Cad.(Zafer) Yayalaştırılma Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi , S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morfoloji (eğitim) binası, S.Ü.Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu Mimari Uygulama Projeleri, S.Ü. Teknokent A.Ş. Yönetim ve Sosyal Tesisleri Mimari Uygulama Projeleri, S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Mimari Uygulama Projesi, Burdur/Bucak Susuz Han Kervansarayı Rölöve,Restitüsyon ve Restorasyon uygulama Projelerinin Hazırlanması (As Çimento A.Ş. adına). Akdeniz Üniversitesi Kampusu Batı Girişi (Uncalı) Kapısı Mimari Uygulama (2010) projelerinde görev almıştır.

Selçuk Üniversitesi'nde görev aldığı süreçte Mimari Tasarım Yöntemleri, imar Mevzuatı, Enerji Etkin Tasarım ve Planlama, Geleneksel Kent Dokuları, Tarihi Yapılarda Koruma ve Yeniden işlevlendirme, Sağlık Yapıları, Toroslar’da Göçebe Mimarisi konularında dersler ile birlikte birçok Yüksek Lisans ve Doktora Tezi yönetmiştir.
İngilizce bilmektedir.

İBRAHİM BAKIR'IN AKADEMİK ÇALIŞMALARI


Yüksek Lisans:
347
"Sosyal değişim sürecinde konut planları farklılaşması-Konya örneği "
 [The Changes of the types of house-plans in accordance with the social changes "Konya being the Sample"]

Yer Bilgisi:

 İnsanla birlikte varolan barınma (konut) sorunu, Ülkemizde de güncelliğini sürdürmektedir. Devam eden çözüm arayışları sorunun, zaman içinde sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da değiştiğini göstermiştir. Kültürel yapı ile mekansal yapı değişim hızının farklılığından doğan "gecikme" ise, konut kullanımında irrasyonel davranışları ortaya çıkarmıştır. "Sosyal Değişim Sürecinde Konut Planlara Farklılaşması-Konya örneği" konulu bu çalışmada; sosyal yapı değişimi ile, konut plan şemalarının değişimi arasındaki etkileşim araştırılarak, sosyal yapı-mekan uyumunun sağlanabilme yolları ve yararlarının tesbiti amaçlanmıştır. Altı bölümden oluşan tezin birinci bölümünde; problem tesbit edilerek, çözümün hangi çerçevede aranacağı ortaya konmuştur. Sosyal yapı-konut ilişkisinin kavramsal olarak incelendiği çalışma

İbrahim Bakır 

Danışman: Doç.Dr.
Ahmet Alkan

Özet
ikinci bölümde; kültürel yapıdaki değişimlerin mekan kullanımındaki etkileri tartışılmıştır.
Üçüncü bölümde; toplumumuzun (Orta Asya'dan günümüze) geçirdiği sosyal değişimin, konut plan oluşumuyla etkileşimi araştırılmıştır.
Dördüncü bölümde; çalışmamıza örnek oluşturan Konya'nın sosyal ve mekansal değişimi incelenmiştir. Günümüz Konya'sında farklı sosyal yapıya sahip ailelerin konut kullanım şekillerini belirlemek için 300 aileye anket uygulanmıştır. Anket verileri ışığında bir "örnek sokak" tespit edilerek, ölçme tekniği ile daha somut tesbitler yapılmıştır. Kaynaklar ve yapılan araştırmalar (anket + ölçme) sonunda varılan yargılar çalışmanın beşinci bölümünde yer almıştır. Altıncı bölümde ise, konutlarda mekan organizasyonu probleminin çözümüne yardımcı olacak-öneriler getirilerek, çalışma tamamlanmıştır.

Bilimsel Doktora Ph.D.

45201
"Batı Toroslarda göçerlerin yerleşme ve mekan sorunlarının çözümü üzerine bir deneme "
 [An Essay for solving the problems of settlement an space of the Western Taurus nomads]
Yer Bilgisi:
Konu Başlıkları: Mimarlık
Dizin Terimleri:
Göçebelik=Emigrants · Göçmenler=Emigrants · Konut sorunu=Housing problem · Toros dağları=Taurus mountains · Yörükler=


Doktora Tezi

Özet
BATI TOROSLARDA GÖÇERLERİN YERLEŞME VE MEKAN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ ÜZERİNE BİR DENEME
İbrahim BAKIR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı
Doç. Dr. Ahmet ALKAN (S.Ü.) 1995, Sayfa: VII + 187
Jüri üyeleri : Doç. Dr. Ahmet ALKAN (S.Ü.) Prof. Dr. Mete ÜNÜGÜR (İ.T.Ü) Prof. Ataman DEMİR (M. S.Ü.)
Bu araştırmada, Batı Toros göçerlerinin (yörüklerin) mekan sorunları (yerleşme+konut) belirlenmiş ve çözüm önerileri getirilmiştir. Literatürde bölge için böyle bir araştırma olmadığı saptanarak konu belirlenmiştir. Göçerlerin yerleştirilmesi problemi uzun zamandır siyasi bir karar olarak, ülkemiz gündemindedir. Problem tamamen çözülmemiştir. Çözüm önerileri getirebilmek için, dünyadaki ve ülkemizdeki göçerlerin durumları ile yeri eşme /yeri eş t irme çalışmaları incelenmiştir. Daha somut veriler elde etmek için araştırma Batı Toroslarda sürdürülmüştür. Bölgenin coğrafi verilerinin göçer hayat üzerindeki etkileri araştırılmış ve bu verilerin göçer hayatın sürmesinde etken olduğu tespit edilmiştir. Bölgedeki göçerlerin giderek yarı göçer ve yerleşik duruma geldikleri ve mekanlarını da buna göre değiştirdikleri saptanmıştır. Araştırma alanında devletçe gerçekleştirilen bir yerleştirme örneği incelenerek problemler belirlenmiştir. Ülke kaynaklarının rasyonel kullanılabilmesi için planlama ilkeleri belirlenmiştir.

ANAHTAR -KELİMELER:
Batı Toroslar, göçer, yarıgöçer, yerleşme, yaylak, kışlak, yerleşme dokusu, çadır, ev, mekan sorunları, planlama ilkeleri.
Selçuk Üniversitesi · Fen Bilimleri Enstitüsü ·
Konu Başlıkları: Mimarlık
Dizin Terimleri:
Konut mimarisi=Housing architecture · Konya= · Sosyal değişme=Social change · Sosyal yapı=Social structure
İbrahim BAKIRA M.S., 

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, AEKA3A-Şubat-1986,~ 
Gazi Üniversitesi · Fen Bilimleri Enstitüsü · İbrahim Bakır
Danışman: Doç.Dr.
Yüksel Erdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder