Perşembe

BEŞİNCİ AKADEMİK KADRO YAPI BİLGİSİ.16.07.2011

Yard.Doç.Dr.Hilal Tuğba ÖRMECİOĞLU
Yapı Bilgisi




HİLAL TUĞBA ÖRMECİOĞLU'NUN AKADEMİK ÇALIŞMALARI

Hilal Tuğba ÖRMECİOĞLU

Yüksek Lisans Çalışması:143053

"1850-1950 yılları arasında Türkiye`de köycülük çalışmaları ve numune köyler"


 [Model villages and village studies in Turkey between 1850-1950]

Yer Bilgisi:

Konu Başlıkları:

Özet

Bu çalışmanın amacı, Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda Türkiye nüfusunun yüzde yetmiş beşini oluşturan kırsal kesimin geliştirilmesi kapsamında, Cumhuriyet öncesi ve sonrası fikirlerin Türk köyüne ve köylüsüne -dönemin yoğun kullanılan tanımıyla 'halk' a bakış açışım, belli tercihler ve amaçlar doğrultusunda tasarlanmış yapılı çevrelerin oluşumunu ve mimarinin eğitsel yönünün yeni bir halk yaratma çabalarındaki etkisini değerlendirmektir. Anadolu'nun modernleşme süreci kapsamında, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde başlayarak, Atatürk ve İnönü dönemlerini de içine alan bir asırlık zaman dilimini içerisinde, kırsal yaşamın modernleşmesi ve köylerin geliştirilmesi açısından yapılan eğitsel, kültürel, ekonomik çalışmalar, modern Türk köyü fikrinin gelişimi ve bu fikirlerin Numune Köyleri ile yapılı çevreye dönüştürülmesi süreci, değişen rejimler ve siyasal yönetimler etkisinde incelenmiştir. Bu araştırma, söz konusu üç dönemin de kırsal yerleşim örneklerine rastlanan Antalya'dan beş bölgede yapılmış köycülük çalışmalarıyla örneklendirilmiştir. Bunlar Cumhuriyet öncesi dönemin örneği olarak Selimiye Köyü, Kadriye Köyü ve Şarampol Mahallesi; Atatürk dönemi örneği olarak Cevizli Köyü ve İnönü dönemi örneği olarak Yeşilbayır Köyü'dür.

BİLİMSEL DOKTORA ÇALIŞMASI

269074
"Technology, engineering and modernity in Turkey: The case of road bridges between 1850 and 1960 "

[Türkiye’de teknoloji, mühendislik ve modernleşme: 1850-1960 yılları arasında kara yolu köprüleri]

Yer Bilgisi:

Konu Başlıkları:

Özet
Modernizm üzerine yazılmış hemen hemen bütün kaynaklar batı dünyasındaki düşünsel dönüşümleri aydınlanmaya bağlarken maddi dönüşümleri ise endüstri devrimi ile ilişkilendirir. Bütün bu anlatılarda teknoloji, mühendislik ve modernizm bağlantılı olarak ele alınır. Bu kavramların yanısıra söz konusu tarihsel süreçte doğal olarak oluşan günlük yaşam ritüelleri de bu yaklaşımı güçlendirir. Peki acaba endüstrileşerek modernleşmek yerine Türkiye gibi süreci tersten yaşayan bir ülke için aynı kavramların anlamları nedir? Yeni teknolojiler endüstrileşmemiş bir ülkenin yerel koşullarına nasıl adapte edilmiştir?
Bu sorular altında yapım teknolojileri ve inşaat mühendisliği üzerine tarihsel bir araştırma olan bu çalışma, teknolojinin, mühendisliğin ve mühendisin bizzat kendisinin Türk modernleşmesindeki rolünü tanımlamak ve önemini ortaya çıkarmak amacındadır. Sürecin daha iyi izlenebilmesi için geç Osmanlı döneminden 1960 yılına kadar geniş bir dönem çalışılmıştır. Baraj, silo, liman, fabrika, demiryolu vb. kalkınma, gelişme ve bayındırlığın popüler temsilleri olmuş diğer birçok önemli mühendislik eserleri arasında köprülere özel bir önem verilmesinin nedeni ise bu yapıların hem mühendislik açısından hem de ulaştırma ağlarının kurulması açısından önemi dolayısıyladır.


Mimarlık
Dizin Terimleri:

Müteahhitler=Contractors ·
Orta Doğu Teknik Üniversitesi ·
Fen Bilimleri Enstitüsü · Mimarlık Bölümü ·
Hilal Tuğba Örmecioğlu Danışman:
Prof. Dr. Ali İhsan Ünay Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Tanyer

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
Aşağıda Bölüm ve Anabilim Dallarına adet ve koşulları belirtilen Üniversitemiz Birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 Sayılı Yasanın ilgili maddelerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına devamlı statüye göre atama yapılacaktır. Adayların istenilen belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Rektörlüğümüze, şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kadrolara müracaat eden adayların Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine” uymaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Konu hakkında gerekli bilgiler Rektörlük Personel Daire Başkanlığından yada http://personel.akdeniz.edu.tr/duyurular adresinden öğrenilebilir. Bu adresteki formun doldurularak başvuru dilekçesine eklenmesi ve Profesörlük kadrosuna başvuru dosyasında başlıca araştırma eserinin belirlenmesi, Doktora ve Doçent unvanı Yurtdışından alınmış ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin eklenmesi gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

PROFESÖRLER İÇİN
* 2547 Sayılı Yasanın 26.maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin 17.maddesinde belirtilen şartları taşımak,
* Dilekçe
* Özgeçmiş
* Bilimsel çalışma ve yayınlarından 6’şar takım,
* 1 adet fotoğraf
DOÇENTLER İÇİN
* 2547 Sayılı Yasanın 25.maddesinde belirtilen şartları taşımak,
* Dilekçe
* Özgeçmiş
* Bilimsel çalışma ve yayınlarından 4’er takım
* 1 adet fotoğraf

YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN
* 2547 Sayılı Yasanın 23.maddesinde belirtilen şartları taşımak,
* Dilekçe
* Özgeçmiş
* Bilimsel çalışma ve yayınlarından 4’er takım
* 1 adet fotoğraf
BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE ADET AÇIKLAMA
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Profesör 1 1
Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Maden Yatakları-Jeokimya Doçent 2 1
Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Mineroloji-Petrografi Doçent 2 1
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Türk İslam Sanatları Profesör 1 1
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Doçent 1 1
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Medeni Hukuk Profesör 1 1

Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Yapı Bilgisi Yrd.Doç. 3  1

Sosyal Bil.M.Y.O. Yrd.Doç. 4 1 Turizm İşletmeciliği ve
Otelcilik doktoralı
--------------------------------------------------------------------------------
İlan Tarihi: 16.07.2011 (Sabah Gazetesinde yayınlanmıştır.)

Son Başvuru Tarihi: 01/08/2011
Mimarlık
Mimarlık Anabilim Dalı ·
İstanbul Teknik Üniversitesi · Fen Bilimleri Enstitüsü ·
Hilal Tuğba Örmecioğlu

Danışman: Prof.Dr.
Ferhan Yürekli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder